Veel gestelde vragen

Ken je dat… er na ruim 1000 mailtjes achter komen dat je de bijlage vergeten bent.

Bekijk hier de update voor de 4mijl en de 10km.

Bekijk hier de deelnemers update voor de kidsrun.

Maar de update wordt ook nogmaals (met bijlage) gemaild.

Wanneer is het evenement?
Op 31 december 2023

Hoe laat is de start?
Start 10km is om 13.00 uur (in startblokken)

Start 4 mijl is om 13.15 uur (in startblokken) 

Hoe kan ik inschrijven?
Dat kan via de website www.oliebollenloop.nl 

Tot wanneer kan ik inschrijven?
Voorinschrijven wordt beloond! Als je je voor 24 november inschrijft, ontvang je gratis het gewilde oliebollen-craft shirt!!! (Shirts die op de dag van het evenement niet zijn opgehaald, worden niet nagestuurd.)

Als je een startnummer met je eigen naam erop wilt dan is inschrijven voor 15 december nodig, inschrijven kan nog tot 30 december 22.00 uur.

Een dag-inschrijving is deze editie NIET mogelijk.

Starten alle deelnemers in een groep?
Wij werken met startvakken om de doorstroming op het parcours te verbeteren. Maar er wordt wel in 1x per afstand gestart.

Waar is de start?
De start is op het terrein van Sport- en Ontspanningscentrum Kortezwaag, Mientewei 2, te Gorredijk.

Kunnen we ook als team meedoen?
Jazeker,  bedrijven kunnen meedoen. Een afstand van 4 mijl of 10km. Kijk op de website voor meer informatie.

 Een categorie teamloop voor verenigingen, of loopgroepen is er niet.

 Mag ik ook wandelen?

Door de toegenomen drukte op de routes is een wandelafstand helaas niet mogelijk.

Ook zijn honden niet toegestaan op de route.


Waar kan ik mijn startnummer ophalen?
Dat kan vanaf 11.30 uur op de Mientewei 2 Gorredijk (Sportcentrum Kortezwaag), kom niet op het laatste moment, het is druk.

Waar vind ik mijn startnummer?

Jouw persoonlijke startnummer vind je in de bevestigingsmail welke direct na inschrijving volgt. Niet ontvangen? Check dan je spambox.

Wat kost deelname?

Kidsrun deelname is gratis (wel alleen via online inschrijving)
Individuele deelname kost € 15,00.
Als bedrijf deelnemen kost per team € 150,00.

Wat krijg ik voor dit inschrijfbedrag?

Naast dat je deelneemt aan een super gezellig evenement wordt voorinschrijven beloond! Alle individuele deelnemers die zich voor 24 november inschrijven ontvangen het gewilde oliebollen-CRAFT shirt gratis! Als je voor 15 december inschrijft, staat je voornaam op het startnummer. Dus wacht niet te lang!

Voor bedrijven is deelname inclusief hapjes, drankjes, teamfoto,  advertentieruimte in de SA! En een toffe wisselbeker voor de winnaars! Tegen gereduceerd bedrag zijn er tot 24 november voor deelnemers van de bedrijvenrun shirts te bestellen.

De kidsrun bestaat uit 2 afstanden. 900 meter (1 ronde) en 1600 meter (2 rondes) Deelname is gratis, wel online inschrijven. Deze editie werken we ook voor de kidsrun met tijdsregistratie. Alle deelnemers ontvangen een medaille voor hun prestatie en voor de 3 snelsten zijn er bekers.

Uiteraard staan er voor alle deelnemers oliebollen klaar!

Waar kan ik alle routes vinden?
De routes zijn te vinden op de website.

Is er gelegenheid tot douchen na afloop?
Sport-en Ontspanningscentrum Kortezwaag stelt 2 dames en 2 heren kleedkamers beschikbaar. Deze zijn beschikbaar tot uiterlijk 15:15 uur.

Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?
Dat kan via ons mailadres loopingorredijk@gmail.com en we kunnen nog wel vrijwilligers gebruiken (fruit snijden, water schenken, hekken plaatsen, bordjes plaatsen etc etc).

Ook verkeersregelaars zijn van harte welkom!

Hoe kan ik informatie over dit evenement volgen?
De eerste nieuwtjes vind je op facebook en instagram.

Waar kan ik parkeren?
Aan te raden om op de fiets te komen als je in de buurt woont. Parkeerplaatsen worden aangeduid met borden en ook zullen de verkeersregelaars je proberen te voorzien van een parkeerplek. Parkeer vriendelijk! Dus niet voor een uitrit of een andere auto. Probeer ook de parkeerterreinen van de supermarkten te vermijden, dan houden we het voor iedereen leuk.


Als mijn vraag hier niet bij staat waar kan ik naartoe mailen?
loopingorredijk@gmail.com

Welke categorieën zijn er?
Er zijn 6 categorieën : dames 4mijl, dames 10km,  heren 4mijl, heren 10km en de 4 mijl bedrijvenrun en de 10km bedrijvenrun.

Hoe gaan jullie om met wijzigingen, overdragen startnummer en/of annuleren van deelname?
Tot 1 december 2023 is dat mogelijk, daarna kunnen we dat helaas geen wijzigingen meer doorvoeren. Annuleren en geld terug ook niet dit in verband met reeds gemaakte kosten (startnummers/shirts/etc)

Is het alleen voor wedstrijdlopers?
Nee, zeker niet! Wij stimuleren ook de beginnende lopers mee te doen. Informeer bij Sport- en Ontspanningscentrum Kortezwaag voor informatie ‘start to run’. 

Hanteren jullie een leeftijdsgrens? Voor de 4mijl en 10km hanteren wij een minimale leeftijd van 10 jaar. Dit omdat jonge kinderen kwetsbaar zijn voor groei gerelateerde blessures en omdat we niet willen dat ze ondersteboven worden gelopen door de andere 1500 deelnemers. Maar de verantwoordelijkheid hiervan ligt bij de ouders.

Privacy, wat doen jullie met mijn gegevens? Jullie persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de inschrijving en uitslagen. De VGA staat ter inzage op de website.

Verder geen vragen?
Veel plezier met alle voorbereidingen en tot 31 december.