Afstanden

De bedrijvenrun 4 mijl en 10km:

De bedrijvenrun: Sportief met je collega’s het jaar afsluiten, teambuilding, er samen voor gaan!

Een team bestaat uit max 5 (minimaal 3) deelnemers, de eindtijd wordt berekend over de eerste 3 gefinishte deelnemers per team. Een team schrijft zich éénmalig met een team-naam in, via de mail ontvangt de inschrijver een Excel-lijst waarin we de gegevens van de overige teamleden vragen, zodat jullie allemaal in de uitslagenlijst komen te staan. Een compleet team doet dan mee aan de 4 mijl of aan de 10 km. De 4 mijl start om 12.20 en de 10km start om 12.00 uur. De kosten bedragen 150,- per team en is inclusief:

  • 5x deelname oliebollenloop 4 mijl of 10 km.
  • aantal drankjes 
  • divers aantal hapjes
  • teamfoto en kleine advertentie ruimte in de SA!
  • Kans op de wisseltrofee!

Inschrijven voor de bedrijvenrun kan t/m 8 december. De deelnemers ontvangen allemaal een eigen startnummer met teamnaam. (deelnemers bedrijvenrun ontvangen geen oliebollen-craft shirt, maar is tegen een gereduceerde prijs los te bestellen.)

De 4 mijl:

Om 12.20 klinkt het startschot van de 4 mijl. Je start vanaf de parkeerplaats van Sport- en Ontspanningscentrum Kortezwaag. Vanuit daar loop je rechtsaf via de Mientewei en over de Doppen, richting de Hegedyk, waar je via het fietspad bij het eerste km punt komt. In de verte zie je misschien nog een paar lopers die de 10km afstand lopen. Die gaan rechtdoor, jij mag linksaf de Dekemaleane in. De kleine lus op de Leijen komt te vervallen, dus je mag gewoon rechtdoor! Vervolg de route en ga links de Dwersfeart in. De eerste lopers van de 10 km kunnen hier alweer passeren, blijf daarom zoveel mogelijk rechts lopen! In de verte, daar in de bocht zie je een verzorgingspost. Even op adem komen? Of ga je in 1x door? Op naar de Nijewei om vervolgens de laatste km richting finish af te leggen.  Uiteraard wordt de route aangegeven d.m.v. bewegwijzering en staan er verkeersregelaars om jou veilig de route te laten volbrengen.

De 10 km:

Om 12.00 sta jij met al je medelopers in het start-vak. En dan klinkt het startschot! Je mag! Eindelijk begin je aan je uitdaging van 10km waarvoor je de afgelopen maanden (misschien wel langer) voor hebt getraind! Vanaf het terrein van Kortezwaag ga je links de Mientewei op. Eenmaal bij de Hegedyk aangekomen, ga je het fietspad op.  Een lang stuk met meestal wind tegen. Op ongeveer 4km sla je links het bospad de Bonteboksleane in, waar je aan het eind een verzorgingspost vindt. Je bent dan ongeveer op de helft van deze uitdaging. Vanaf nu meestal wind in de rug. Je vervolgt de weg (Fûgelsang) tot de splitsing waar de 10km en de 4mijl samenvoegen. Daar ga je rechts de Dwersfeart in. Het is gezellig druk op dit stuk. Tip:  Ben je een iets minder snelle loper, probeer zoveel mogelijk rechts te lopen, zodat de snelle lopers links kunnen passeren. Aan het einde van de Dwersfeart ga je links de Nijewei op om in een lange gekleurde sliert van medelopers de finish te bereiken.

WE HEBBEN LEUK NIEUWS!! 
Ook dit jaar kan de jeugd tóch meedoen aan de Oliebollenloop!!Er zijn 2 enthousiaste stagiaires vanuit Sport en Ontspanningscentrum Kortezwaag die dit op gaan zetten en Hypotheek House Gorredijk gaat dit sponsoren!
Te gek toch!! 

Er zijn 2 afstanden.

Voor groep 3,4 en 5 is er een ronde uitgezet over 900 meter. De start is om 11.00 uur.


Deze ronde wordt 2x gelopen door de jeugd uit groep 6,7 en 8. Totale afstand is dan 1600 meter. Deze groep start om 11.15.


De start en finish is in de finishstraat van de Oliebollenloop. Alle deelnemers ontvangen een medaille voor hun prestatie. Voor de snelsten is er direct na finish van de kidsrun een prijsuitreiking.
Meedoen is gratis, maar je moet je wel inschrijven via de site.. Dan weten we dat je komt! 

Parkeren:

Woon je in de buurt? Kom dan op de fiets… Het wordt erg druk rondom het sportcentrum. Om de veiligheid voor de lopers en de bezoekers te kunnen garanderen, is parkeren bij, en rondom het sportcentrum niet mogelijk.