Afstanden

De bedrijvenrun 4 mijl en 10km:

De bedrijvenrun: Sportief met je collega’s het jaar afsluiten, teambuilding, er samen voor gaan! Dit jaar ook een 10km bedrijvenrun! Een team bestaat uit max 5 (minimaal 3) deelnemers, de eindtijd wordt berekend over de eerste 3 gefinishte deelnemers per team. Een team schrijft zich éénmalig met een team-naam in, via de mail ontvangt de inschrijver een excel-lijst waarin we de gegevens van de overige teamleden vragen, zodat jullie allemaal in de uitslagenlijst komen te staan. Een compleet team doet dan mee aan de 4 mijl of aan de 10 km. De 4 mijl start om 12.20 en de 10km start om 12.00 uur. De kosten bedragen 125,- per team en is inclusief:

 • 5x deelname oliebollenloop 4 mijl of 10 km.
 • aantal drankjes 
 • divers aantal hapjes
 • teamfoto en kleine advertentie ruimte in de SA!

Inschrijven voor de bedrijvenrun kan t/m 8 december. De deelnemers ontvangen allemaal een startnummer met teamnaam. (deelnemers bedrijvenrun ontvangen geen oliebollen-craft shirt)

De 4 mijl:

Om 12.20 klinkt het startschot van de 4 mijl. Je start vanaf de parkeerplaats van Sport- en Ontspanningscentrum Kortezwaag. Vanuit daar loop je linkasaf via de Mientewei richting de Hegedyk, waar je via het fietspad bij het eerste km punt komt. In de verte zie je misschien nog een paar lopers die de 10km afstand lopen. Die gaan rechtdoor, jij mag linksaf de Dekemaleane in. Op de T-splitsing maak je een kleine lus op de Leijen en vervolg je de route weer en ga je links de Dwersfeart in. De eerste lopers van de 10 km kunnen hier alweer passeren, blijf daarom zoveel mogelijk rechts lopen! In de verte, daar in de bocht zie je een verzorgingspost. Even op adem komen? Of ga je in 1x door? Op naar de Nijewei om vervolgens de laatste km richting fisish af te leggen.  Uiteraard wordt de route aangegeven d.m.v. bewegwijzering en staan er verkeersregelaars om jou veilig de route te laten volbrengen.

De 10 km:

Om 12.00 sta jij met al je medelopers in het start-vak. En dan klinkt het startschot! Je mag! Eindelijk begin je aan je uitdaging van 10km waarvoor je de afgelopen maanden (misschien wel langer) voor hebt getraind! Vanaf het terrein van Kortezwaag ga je links de Mientewei op. Eenmaal bij de Hegedyk aangekomen, ga je het fietspad op.  Een lang stuk met meestal wind tegen. Op ongeveer 4km sla je links het bospad de Bonteboksleane in, waar je aan het eind een verzorgingspost vindt. Je bent dan ongeveer op de helft van deze uitdaging. Vanaf nu meestal wind in de rug. Je vervolgt de weg (Fûgelsang) tot de splitsing waar de 10km en de 4mijl samenvoegen. Daar ga je rechts de Dwersfeart in. Het is gezellig druk op dit stuk. Tip:  Ben je een iets minder snelle loper, probeer zoveel mogelijk rechts te lopen, zodat de snelle lopers links kunnen passeren. Aan het einde van de Dwersfeart ga je links de Nijewei op om in een lange gekleurde sliert van medelopers de finish te bereiken.

Kidsrun:

Voor de leerlingen van de basisscholen organiseren wij samen met ‘Sport in Opsterland’ de jaarlijkse kidsrun voorafgaand op de oliebollenloop:

 • 500 meter (groep 3/4)
 • 1000 meter (groep 5/6)
 • 1500 meter (groep 7/8)

Voor elke deelnemer hebben we een medaille voor hun geleverde prestatie.

Informatie betreft de kidsrun:

 • Het verzamelen, ontvangst en het ophalen van de startnummers  vindt plaats op het voormalig schoolplein van de Flambou (dit ligt naast de start/finish locatie van Kortezwaag Mientewei 2)
 • Vanaf 09.30 liggen de startnummers klaar (locatie flambou) voorafgaand aan elke startgroep is er een korte warming up.
 • Deelname aan de kidsrun is gratis, wel vooraf online inschrijven.
 • Start eerste groep 10.30 uur.

Parkeren:

Woon je in de buurt? Kom dan op de fiets… Het wordt erg druk rondom het sportcentrum. Om de veiligheid voor de lopers en de bezoekers te kunnen garanderen, is parkeren bij, en rondom het sportcentrum niet mogelijk. Parkeren kan op het terrein van Van Wijnen (Badweg 42). De verkeersregelaars verwijzen jullie naar een vrije parkeerplek.